Bodrum kat perde izolasyonu, özel inşaat teknikleri kullanılarak, binanın başına gelebilecek olumsuz etkenlerin engellenmesine yönelik yapılan uygulamalardır. Günlük hayatınızda yaşayacağınız bu olumsuz etkenler, yaşam kalitenizi düşürecek niteliktedir. İzolasyon işlemi, yalıtım amacıyla bina yapımında en çok aranan özelliklerden biridir. Binanızın dış yüzeylerinde, çatılarda, zemin katlarında ve döşemelerinde izolasyon tekniği kullanılır. İzolasyon tekniği kullanıldığında inşaatınızın ömrünün uzamasının yanı sıra, ilerleyen zamanlarda binanın başına gelebilecek olumsuz olaylar ile karşı karşıya kalınması halinde aradığınız konforu sunar. Bodrum kat perde izolasyonu Bu konfor ile aynı zamanda tasarruf sağlayan izolasyon teknikleri, tepeden tırnağa binanızın verimini ve ömrünü arttıracak özel bir tekniktir. Yeterli ve gerekli malzeme kullanılmaması durumunda bahsedilen bina verimini ve ömrünü yakalamanın aksine aradığınız devamlılığı kaybedebilirsiniz. Bodrum kat perde izolasyonu Detaylı bilgi için ARAYINIZ
İnşaat sektöründe kullanılan yalıtım, binanız ne kadar yeni olursa olsun yalıtımı iyi olmadığında size ve binanıza vereceği zarar ciddi boyutlara ulaşabilir. İzolasyon tekniği temelde bu zararların hiç olmaması sağlanarak sizin sağlığınızı ve binanızın kalitesini koruyabilir. Bu gibi birçok açıdan kıymetli olan izolasyon tekniği doğru şekilde yapıldığında size artı bir yaşam sağlar. Bahsi geçen izolasyon terimi genel olarak en çok su ve ısı yalıtımı ile duyulur. Fakat ısı ve yalıtım dışında aynı zamanda ses, yangın ve tesisat yalıtımı da bulunmaktadır. Sahip olduğu çeşitler ile binaların gözdesi olan izolasyon tekniği, inşaat sektöründe sıkça kullanılan bir tekniktir. Bu tekniğin avantajlarını öğrenmek isterseniz, aşağıdaki maddeleri inceleyebilirsiniz.
- Binalarda uygulanan ısı yalıtımı, binanın iç ve dış ortamdaki hava alışverişini yaklaşık %60 oranında düşürür. Bu sebeple ısı yalıtımı, kışın daha fazla ısı tasarrufu yapmanıza sebep olarak maddi durumunuza katkıda bulunur.
- Binalarda uygulanan ses yalıtımı, gürültüyü var olan halinden daha aza indirgeyerek rahatsız edici durumdan uzak kalmanızı sağlar.
- Bina ömrünüzü uzatır.
- Özellikle kış aylarında yaşanan su giriş probleminin binadan uzak kalmasına yardımcı olur.
- Yalıtım olmadığında hasar alan ve yapıma gereksinim duyan binanız, yalıtım uygulaması ile uzun süre bakım gerektirmez.
- Açık ve gizli olan tehditleri geride bırakmış olursunuz.
- Su ve nem gibi olumsuz etkenlerin binaya girişi ile küf, bakteri vb. insan sağlığına zararlı etkenler ile karşılaşabilirsiniz. Su yalıtımı bu konunun önüne geçerek sağlığınızı korur.
- Yangın yalıtımı, yangının ciddi boyutlara ulaşmamasına olanak sağlarken, bazı durumlarda yangının oluşmasını bile önleyebilir.
Sıralanmış maddelerdeki avantajlar ve çok daha fazlası, izolasyonun hayatınızdaki yerini gösterir. İzolasyon tekniği ile siz de hem maddi hem manevi olarak korunma içerisine girmiş olursunuz. Şimdi bizimle iletişime geçin.
Perde İzolasyonu Nasıl Yapılır?
Perde beton su izolasyonu, binanızın yapımında içeriye su girişi olmaması için uygulanan bir izolasyon çeşididir. Beton ve betonun içerisinde bulunan demirlerin dış etkenler ile alakasının kesilmesi işlemi olan perde izolasyon tekniği, inşaat sektörünün en hassas detaylarından biridir. Temel perde izolasyonu, binanın yapısını etkileyen en önemli unsurlar arasında yer alır. Bu sebeple yalıtımın yapılması ve sağlam bir şekilde temel oluşturulması önem arz eder. Doğru teknikler ile oluşturulan perde izolasyonu, aynı zamanda kanuni bir gerekliliktir. Bu gerekliliğinin sebebi ise temellerin binanın yer altı kısmında olmasıdır. Yer altında bulunan temele düzgün perde izolasyonu yapılmadığı takdirde düşük ısı binayı etkiler. Doğru teknikler ile uygulamaya geçirilen perde izolasyonu, suyun binaya olan hasarının önüne geçerek sizi maddi ve manevi sıkıntıdan kurtarır. Perde izolasyonu yapılırken bazı etkenlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu etkenler binanın yapılacağı arazi ve iklim şartlarıdır. Yapılan duvarın maruz kalacağı su miktarının bilinmesi ve bu duruma uygun malzemelerin seçilmesi gerekmektedir. Örneğin yağmurun çok yağdığı iklim şartlarında doğal olarak su basıncı fazla, kurak iklim şartlarında su basıncı daha azdır. Bu ve bunun gibi sebepler ile doğru malzeme seçimi yapmanız gerekir. Perde izolasyonu özenle yapıldığı takdirde bina yaşı artacaktır. Peki, yapılar için mühim bir konu olan perde duvar izolasyonu nasıl yapılır? Bu sorunun cevabını aşağıdaki maddelere göz atarak bulabilirsiniz.
- Temel perde izolasyonu yapımı için öncelikle perde dış yüzeyinde bulunan kir ve toz gibi maddeler uzaklaştırılır.
- Maddeler uzaklaştırıldıktan sonra çatlak kısımlar var ise tamir hacı ile düzeltilir.
- Uygulama görecek yüzey astarlanma işlemine tabi tutulur.
- Dilatasyon derzleri uygulanır.
- Isı yalıtım levhaları olan kabarcıklı drenaj levhaları kullanılır.
Bodrum Perde İzolasyonu Nasıl Yapılır?
Binanın temeli için oldukça önemli olan izolasyon perdesi, özellikle bodrum kat izolasyonunda kullanılan bir tekniktir. Bodrum katları sadece ev olarak değil, kat kat otoparklar, sosyal tesisler, hastaneler veya sığınaklar gibi birçok kuruluşta kullanılır. Bu sebeple bodrum kat perde duvar yalıtımı özenle ve dikkatle yapılması gereken bir inşaat tekniğidir. Doğru yapılmayan veya hiç yapılmayan yalıtım, size olumsuz etkiler bırakır. Bu etkiler duvarların kabarması, küflenmesi, çürüme ve rahatsız bir etki sunan koku gibi birçok neden olarak size istenmeyen rahatsız edici bir durum ortaya çıkarır. Bu ve bunun gibi rahatsız edici durumların yaşanmamasını istiyorsanız mutlaka bodrum kat su izolasyonu yapmanız tavsiye edilir. İnşaat sektöründe oldukça önemi olan bodrum kat izolasyonu, temel atılırken mutlaka yapılması gereken bir izolasyondur. Bunun sebebi ise bodrum katında oluşan hasarın tüm yapıyı etkilemesi olarak belirtilir. Tüm yapının etkilenmesi yapının ayakta durmasını zorlaştıracağından, görmezden gelinmemesi gereken bir uygulamadır. Bodrum perde izolasyonunun başarılı bir şekilde yapılmasının doğuracağı sonuçlar şu şekildedir:
- Suyun yapıya sızması ve içerisine girmesi engellenebilir
- Yapıların taşıyıcı kısımlarının korozyona uğraması engellenebilir.
- Yük taşıma kapasitesinde düşüş yaşanması sorunu ortadan kalkabilir.
- Çürüme, bakteri oluşması veya küflenme gibi rahatsız edici etkenleri yapıdan uzaklaştırabilir.
- Özellikle kış aylarında soğuk hava girişini uzaklaştırabilir.
Yukarıda belirtilen maddelerde bahsedildiği gibi etkileri mühim sonuçlar doğuran bodrum kat izolasyonu, yapımında kullanılan malzemeler ve işçilik açısından da doğru seçim gerektiren bir iştir. Kaliteden ödün vermemek için uygun malzemelerin seçilmesi, yapınızın ömrünü daha ileri noktaya taşır. İşçilerin dikkati ve özeni, yapı verimliliğinde önemli bir noktadır.
Bodrum Kat Perde Duvar İzolasyonunda Uygulanan Yöntemler
Bodrum kat izolasyonu tüm binalarda tercih edilmesi ve hayata geçirilmesi gereken bir izolasyon yöntemidir. Su yalıtımı olarak karşınıza çıkan bu izolasyon yöntemi ile başınıza gelebilecek herhangi bir hasardan etkilenmemeniz için olmazsa olmaz bir seçimdir. Bu seçime karar verdikten sonra yapım aşamasına geçilir. Yapım aşamasında belirli yöntemler kullanılmaktadır. Kullanılan yöntemleri aşağıda yer alan maddelerde aktarabiliriz.
- Bitüm, kauçuk esaslı, sürülerek uygulanan ürünler ile su yalıtımı
- Bitüm membranlı, kendinden yapışkanlı ürünler ile su yalıtımı
- Çimento esaslı, sürülerek uygulanan ürünler ile su yalıtımı
Maddelerde bahsedildiği üzere bodrum kat izolasyon seçeneklerine sahip olan yalıtım sistemini, uzman ekipler ile çalışan Halisoğlu Yalıtım ile hayata geçirebilirsiniz. Bohçalama, bodrum kat, perde duvar izolasyonu gibi sorunlarda keşif yapıp sorunlarınızı çözüme ulaştırmak için Halisoğlu Yalıtım’ı tercih ederek siz de profesyonelliğin tadını çıkarabilirsiniz.